Stabiliteitsstudies

Stabiliteit is al meer dan 50 jaar ons vak

Onze Expertise en Passie

Het ontwerp en de berekening van de structuur van uw constructie nemen wij voor onze rekening. Met kennis van zaken, een jarenlang opgebouwde expertise en passie voor het ingenieurschap verzorgen wij de stabiliteitsstudie van uw nieuwbouw-, verbouwings- of renovatieproject. We werken de studie uit in verschillende stappen en leveren telkens duidelijke documenten aan waarmee de architect of aannemer vlot mee aan de slag kan.

SVR architects

© SVR Architects

StJozefLier

Wij leveren kwaliteit

Wij dragen kwaliteit uiterst hoog in het vaandel, als ingenieur gaan we steeds op zoek naar de beste oplossing. Die kwaliteit realiseren en bewaken we op verschillende manieren. Zo volgen we de evoluties in de bouwsector op de voet op, scholen we ons team continu bij en zetten we hoogstaande software in, niet alleen om complexe structuren correct te berekenen, maar evengoed om de structuur om te zetten in duidelijke uitvoeringsplannen en/of in een 3D-informatiemodel te gieten

Ons stabiliteitsadvies stemmen we telkens af op het beschikbare budget van het project en leveren we af binnen de afgesproken termijn. Daarenboven vormt onze jarenlange ervaring een garantie voor realistische offertes.

Wij slaan de handen in elkaar

Een stabiliteitsstudie is steeds maatwerk, maar bovenal teamwerk. We werken in de eerste plaats nauw samen met onze klant en dit tijdens alle fases van het project; vóór, tijdens en soms jaren erna voor bijkomend advies. Ten tweede stemmen we de stabiliteit altijd af op de inbreng van andere betrokken partijen (aannemers, studiebureaus, etc.). Op die manier zijn er geen verrassingen bij uitvoering.

TheLeaf2
20180911_160404_resized

We denken ruim

Tijdens de ontwerpfase nemen we een ondersteunende rol op. We diepen de mogelijkheden én moeilijkheden van elke strategie voor U uit. Alles wordt in het werk gesteld om een draagstructuur te concipiëren die in geen enkel opzicht de ruimtelijkheid van het architectuurontwerp compromitteert, maar die ze juist versterkt.

Onze diepgaande en brede vakkennis maakt dat we ook ruim kunnen denken. Dit is een essentieel onderdeel in de realisatie van een geslaagde constructie en start al bij een welafgewogen keuze voor een bepaald funderingssysteem. We hebben de nodige expertise in bijzondere funderingstechnieken en beschoeiingssystemen. Ook voor zeer specifeke en complexe geotechnische situaties (bv. in stedelijke omgeving) helpen wij U graag verder.

Daarnaast hebben gewapend en voorgespannen beton, staal, hout, metselwerk en allerlei hybride oplossingen voor ons geen geheimen; de structurele mogelijkheden, de (normatieve) beperkingen, budgettaire aspecten en de uitvoeringsmogelijkheden.

nl_NLDutch