Kasteel de Motte

Drie delen vormen één project. Enerzijds is er de renovatie en uitbreiding van het kasteel de Motte zelf. De renovatie zelf zorgde ervoor dat de link tussen het kasteel en haar eigen historische identiteit werd hersteld. Het gebouw werd tevens ook uitgebreid met een nieuwe, hedendaagse vleugel die dienst doet als leefruimte en een galerij.

Daarnaast was er ook het ontwerp van een paviljoen. Dit paviljoen wordt omarmd door een oude tuinmuur en gaat op in de omgeving.

Ten slotte werd er ook een brug ontworpen in een lichte, logische en economische structuur. De dubbele curve van de brug verbindt de verschillen in hoogte en maakt van de brug een pad doorheen het park.

Fraeye & Partners zorgde bij dit project voor stabiliteitsberekeningen.

  • ArchitectWim Goes

Leave your comment