Ombouw industrieel pand

OBV Invest gaf opdracht aan Fraeye & Partners om mee te werken aan een indrukwekkend project: de herbestemming van een industrieel pand tot drie kantoren, vier woon-werk units en vier werkateliers.
Dankzij een voortreffelijke samenwerking met de architect, Mieke Vrindts en de staalconstructeur, Verhofsté NV uit Zele, kon er een meer dan geslaagd resultaat neergezet worden.
Het achterliggend pand had enkel een toegangspoort aan de straatzijde en werd meer dan honderd jaar voor diverse industriële activiteiten gebruikt.
Dit volledig gesloten gebouw moest getransformeerd worden naar aangename units met veel lichtinval en gemeenschappelijke open groene ruimtes. Er werden zoveel mogelijk constructieve elementen bewaard en de nieuwe elementen werden geïntegreerd in het bestaande concept.

Om de voorziene units bereikbaar te maken werd een travee van het gebouw weggenomen waar de trap, lift en looppaden ingericht werden. De evacuatiewegen werden aan de buitenzijde van het pand opgehangen en de trappen die de niveaus verbonden werden voor de uitkragende passerelles gehangen. Een deel van de trappen hangt dus als het ware in de lucht buiten het gebouw.

De opdrachtgever wou hiermee een ‘American Movie style’ creëren, erg passend voor een industrieel pand.

Fraeye & Partners verzorgden de stabiliteitsstudie van dit project.

 

  • BouwheerOBV Invest
  • ArchitectMieke Vrindts
  • Type projectVerbouwing

Leave your comment