Sint-Andriesziekenhuis Tielt

De nieuwbouw is voorzien van twee ondergrondse parkeerlagen. Op het ‘laag gelijkvloers’ zijn de spoed, het onthaal en de apotheek terug te vinden. Deze onthaalzone reikt tot in de kern van het ziekenhuis vanwaar alle functies eenvoudig bereikt worden.
Het ‘hoog gelijkvloers’ is een ambulante laag met poliklinieken. De eerste verdieping is een uitbreiding van het OK. De structuur werd flexibel ingevuld en ook het gevelsysteem speelt in op het raster van het plan. De inkom en het onthaal kregen een compleet nieuwe locatie, gericht op de Ringlaan. De imposante gevel van deze nieuwbouw valt onmiddellijk op door zijn dynamiek met de roodbruine keramische elementen, waarin ramen op een speels ritme verweven zijn. De gevel is bovendien klaar voor verdere verbouwing en uitbreiding van het ziekenhuis.
De beglaasde inkomhal is een bron van licht en rust en zorgt ervoor dat alle delen van het ziekenhuis makkelijk te bereiken zijn. Door het glazen dak brengt het ook overvloedig zonlicht in het gebouw. Op de eerste verdieping huist een cafetaria met grote glaspartijen. De tweede verdieping herbergt een nieuw operatiekwartier, en de derde verdieping omvat de volledige technische ruimte. Tijdens de uitbreiding dienen de afdelingen operationeel te blijven, wat een grote uitdaging vormt voor alle partijen.

  • BouwheerVZW Sint-Andriesziekenhuis Tielt
  • ArchitectLlox Architecten bvba
  • AannemerJan De Nul Belgium
  • Oppervlakte12 968 m2 + 2178 m2
  • Type projectNieuwbouw, uitbreiding
  • Kostprijs55 650 000 euro

Leave your comment