Uitbreiding WZC Sint-Anna

  • BouwheerOCMW Herentals
  • ArchitectDe Vloed
  • Type projectNieuwbouw

Door een gevoelige uitbreiding kreeg woonzorgcentrum Sint-Anna in Herentals een totaal ander karakter. Naast het bestaande rusthuis met zijn recht-op-recht volumes en vrij krappe kamers werd een nieuwbouw opgetrokken met meer dynamische lijnen, groen en waterpartijen. Naast 120 nieuwe woongelegenheden voor het woonzorgcentrum, waarvan 9 voorbehouden voor kortverblijf, werden er ook 40 assistentiewoningen in het complex geïntegreerd met een afzonderlijke toegang.

Het project wenst nadrukkelijk in te spelen op de aanwezigheid van de natuur. Vanuit dit standpunt werd geopteerd om een transparant gebouw te creëren waarbij de omgeving naar binnen wordt getrokken via de 6 lobben en 2 grote patio’s waardoor binnen en buiten elegant in elkaar overvloeien.

De gevel is deels afgewerkt met eikenhout en bepleistering op EPS, kamerhoge ramen en wisselende uitspringende boxen in zink, die als het ware een uitkijkpost vormt. Deze boxen geven de architectuur dynamiek en vormen een kleinschalig gegeven binnen het grootschalige gebouwvolume.

Fraeye & Partners zorgde voor de volledige stabiliteitsstudie voor dit project.

 

Leave your comment